Ha legközelebb szülinapi zsúrra vagy hivatalos, avagy családi ünnep közeledik és egy gyermeket szeretnél megajándékozni, jusson eszedbe, hogy a drága divatjátékok helyett értékes meglepetéssel is készülhetsz, mint például egy könyv.

Az olvasás minőségi időtöltés, ráadásul sokat tanulhatunk belőle. Manapság az ifjúsági könyvek választéka óriási. Se szeri se száma a különböző kiadványoknak korosztály, nem és érdeklődés szerint. Már a legkisebb babáknak is lehet zörgős lapozót, illetve kukucskáló ablakos kis könyvet venni, ezek játékként is ideálisak. A csillapíthatatlan kíváncsiságú ovisok játszva tanulhatnak az őket körülvevő világról. Léteznek számukra kiadványok közlekedési eszközökről, természetismereti témában vagy ott vannak a népszerű, univerzális böngésző könyvek, amik jó eséllyel lekötnek minden gyereket.

A kisiskolások imádnak a számukra írt misztikus, romantikus vagy kalandos sztorikba mélyedni. Sok ilyen sorozat íródott, melyek hatására a fiatalok nagyobb eséllyel maradnak az irodalomnál és válnak tájékozott, olvasó felnőtteké.