A targoncás munka kritikus szerepet tölt be a raktározás és logisztika területén, de fontos, hogy a biztonság mindig az első helyen álljon. A balesetek megelőzése és a munkahelyi biztonság növelése érdekében fontos követni néhány alapvető biztonsági irányelvet.

Minden targoncavezetőnek rendelkeznie kell a megfelelő képzéssel és oktatással. Ez magában foglalja a biztonságos működési technikákat, a baleset-megelőzési stratégiákat, és a targonca karbantartásának alapjait.

Minden műszak előtt alaposan ellenőrizzük a targoncát. Ez magában foglalja a fékek, a kormányzás, a lift mechanizmusok, és a vészjelzők ellenőrzését.

Fontos, hogy a targoncával csak a megengedett terhelést mozgassuk. A rakomány stabil és biztonságos elhelyezése kulcsfontosságú a balesetek elkerülése érdekében. Mindig tartsuk be a munkahelyen érvényes sebességkorlátozásokat. Különös figyelmet kell fordítani a forgalmas területeken, mint például a raktárak kereszteződéseinél. A megfelelő védőfelszerelés, mint például biztonsági cipő, védősisak és hallásvédők, használata elengedhetetlen a targoncás munka során.