A munka világában a változás az egyetlen állandó – és ebben a folyamatosan változó világban a kölcsönzött munkavállaló egyre fontosabb szerepet töltenek be. Ám a kérdés, amit sok cégvezető és HR szakember tesz fel magának, hogyan tudja sikeresen alkalmazni a kölcsönzött munkavállalókat?

Először is, gondoskodjunk a beilleszkedésükről! Egy hatékony onboarding folyamat lehet az első lépés a sikeres integráció felé. Ez magában foglalja az alapos tájékoztatást a vállalati kultúráról, a belső folyamatokról és a szükséges adminisztratív lépésekről. Az első napokban egy mentor vagy „csapattárs-támogató” kijelölése segíthet a sima átmenetben.

Második lépésként egyenlő hozzáférést kell biztosítsunk a képzésekhez és fejlődési lehetőségekhez. A kölcsönzött munkavállalók úgy érezhetik, hogy ők csak „átmeneti megoldások”, így hajlamosak lehetnek elhanyagolni a személyes és szakmai fejlődésüket. Ha lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a képzéseken, az nem csak a személyes fejlődésüket segíti, hanem a vállalathoz való hűségüket is növeli.

Következő fontos elem a kommunikáció. A kölcsönzött munkavállalóknak éppúgy részt kell venniük a csapatmegbeszéléseken és vállalati kommunikáción, mint a hosszú távú alkalmazottaknak. Ez nemcsak az információáramlást segíti, hanem az érzést is, hogy a munkájukat értékelik és fontos részét képezik a cégnek.

Végül, de nem utolsósorban, díjazzuk a sikerüket! Minden munkavállaló, kölcsönzött vagy saját, szereti, ha elismerik a munkáját.