A mindennapi életünk során számtalan kihívással nézhetünk szembe, amelyek gyakran stresszt és feszültséget eredményeznek. A stressz kezelése kiemelten fontos a mentális és fizikai egészségünk szempontjából. 

Amikor érzed, hogy a stressz kezd felgyülemleni, lépj egy kicsit vissza a helyzetből. Keresd meg a csendes helyet, ülj le kényelmesen, és kezdd el a mély lassú légzést. Koncentrálj a belégzésre és kilégzésre, és engedd el az izmaid feszültségét. Ez a pillanatnyi pihenés segít lecsökkenteni a szorongást és a stresszt.

A testmozgásnak nagy szerepe van a stressz leküzdésében. A rendszeres testnevelés, séta vagy akár egy könnyedebb edzés segít felszabadítani az endorfinokat, amelyek javítják a hangulatot és csökkentik a stresszt. Találj olyan mozgásformát, amit szeretsz, és iktasd be a napirendedbe!

Gyakran a stressz abból adódik, hogy túl sok dologra próbálunk egyszerre koncentrálni. Tanuld meg az időmenedzsmentet és a prioritások beállítását. Készíts listát a teendőkről, és határozd meg, melyek a valóban sürgős és fontos feladatok. Ez segít csökkenteni a felesleges stresszt és a szétszórtságot.

A szociális tompítás is hozzájárulhat a stressz csökkentéséhez. Beszélgess barátaiddal, családtagjaiddal vagy akár egy szakemberrel a problémáidról. Néha már az is segíthet, ha egyszerűen csak kinyilvánítod, mi foglalkoztat.