Kisokos SAP hozzáférésekhez. A digitális dokumentumok licencelésének figyelmen kívül hagyása már rövid távon is a költségek robbanását okozhatja, ugyanis az ilyen mulasztások nyomán felmerülő licencdíjakat listaár szerint kell majd megfizetni.

Érdemes szem előtt tartani, hogy adott esetben az SAP az elmaradt karbantartási díjakat visszamenőleg is követelheti. Fontos hangsúlyozni, hogy Digital Access-szempontból a nem SAP-s alkalmazások is relevánsak. Ezek ugyanis szintén közvetett felhasználást jelenthetnek az SAP definíciója szerint. Az így létrehozott bizonylatok díjkötelesek, még úgy is, ha azokat egy nevesített felhasználó készítette. Az értékelésnél nagy hangsúlyt kell fektetni a folyamatokra, illetve az azokban létrehozott és felhasznált adatokra.

A felmérési-értékelési folyamat során nem érdemes spórolni az idővel és figyelemmel például egy-egy lépés kihagyásával. Ha ugyanis bármit figyelmen kívül hagyunk, az torzítani fogja az utolsó fázist jelentő döntés-előkészítő tanulmány pénzügyi kalkulációját.