Annyira sok inger ér minket nap mint nap, annyira sok minden történik körülöttünk, és annyira sok inger ér minket, hogy egyre nehezebb és nehezebb feladat megőrizni az unalmunkat, kerülni a stresszt, és kiegyensúlyozottan élni a mindennapokban.

A citromfű nyugtató hatású gyógynövény. A citromfű (Melissa officinalis) olyan hatóanyagokat (citronellol,geraniol,nerol) tartalmaz, amelyek gátolják az agyban lévő idegsejtek acetilkolin receptorait és az acetilkolinészeráz enzimet, emelett simaizomgörcs-oldó hatásúak is. Ezek összessége szedatív, nyugtató hatást vált ki. Bónuszként, külsőleg a citromfű herpesz (ajak) kezelésére alkalmazható teaként belsőleg és ecsetelésre, valamint illóolaja is. Gátolja a Herpes simplex vírus fertőzési mechanizmusát. Hogyan kell alkalmazni?

Egy teáskanál szárított citromfűlevelet forrázatok le 2,5 dl vízzel, fedjétek le, hagyjátok állni 10-15 percig, szűrjétek le és lehűlve napi 2x lehet adni a kicsinek, lehetőleg étkezés előtt, ízesítés nélkül! Ha így nem fogadja el, egy teáskanál mézzel lehet édesíteni.