A Dél-Dunántúl az a hely Magyarországon, ahol a természeti szépségek, a finom borok és a kulturális értékek találkoznak. Pécsett több olyan látnivalót is találunk, amelyek a Világörökség részei, a környező hegyek pedig remek kirándulási lehetőséget kínálnak szép természeti környezetben. A villányi borokat pedig aligha kell valakinek bemutatni.

De nem csak Pécsre érdemes ellátogatni, ha célba vesszük a Dél-Dunántúlt. Pécs közelében, Pogány településen valósult meg az elmúlt évek egyik legnagyobb turisztikai beruházása, a Zsályaliget, ahol 23 hektáros élményparkkal, 4 csillagos szállodával és konferenciateremmel várják a családokat és az üzleti célú utazókat. Zsuffa Ákos Zsályaliget projektje nem csak amiatt fontos, hogy növeli a település vonzerejét, hanem azért is előnyös, mert a helyieknek is munkát biztosít. 

Megfigyelhető a tendencia, hogy egyre többen választják a kevésbé felkapott és ezért még nem túlzsúfolt helyszíneket pihenésre, a hasonlóan nagy beruházásoknak köszönhetően pedig korábban szinte ismeretlen kistelepülések is felkerülnek a turisták térképére.