A felnőttképzés egy jogilag erősen szabályozott terület, ahol a szereplőknek sokféle jogszabálynak kell megfelelniük. A szigorú szabályozási környezet mellett is érdemes azonban válogatni a képző intézmények között, és előnyben részesíteni azokat, amelyek a leginkább elkötelezettek a minőségi képzések iránt.

Ezeket az intézményeket tömöríti az 1992-ben alakult FVSZ, a Felnőttképzők Szövetsége. A szervezet célja az alapítás óta, hogy összefogja azokat a felnőttképző intézményeket, amelyek elkötelezettek a minőségi felnőttképzés iránt. Az induláskor mindössze 42 tagszervezetet számláló FVSZ jelenleg mintegy 160 fős tagsággal rendelkezik. Tagjai között számos iskola, egyetem és non-profit szervezet is megtalálható, s ezzel a hazai felnõttképzés legnagyobb szakmai érdekképviselete.

A Szövetség állandó támogatást, segítséget nyújt a felnõttképzők mindennapi tevékenységéhez, ezzel elősegítve a folyamatos minőségi szakmai munkát, és támogatva a fejlődést, a képzési módszerek és eszközök folyamatos és nélkülözhetetlen fejlesztését.