Nyári éjszakákon nagyon kellemes nyitott ablaknál aludni és hallgatni a tücsökciripelést és élvezni a hűsítő szellőt. Kivéve, ha a nyitott ablakokon a szúnyogok is bemerészkednek, mert akkor egész éjjel hajkurászhatjuk őket, vagy egészségtelen szúnyogriasztó vegyszerekkel védekezhetünk ellenük.

Ennél sokkal jobb megoldásnak tűnik, ha felszerelünk egy jó minőségű szúnyoghálót néhány ablakra vagy a terasz ajtóra, így nyugodtan nyitva hagyhatjuk éjjel az ablakot, nem repül be semmi, ami nem hagy minket nyugodtan aludni.

A tetőtéri ablak szúnyogháló a tetőtéri szinten is véd minket a zümmögő kellemetlenkedők ’támadása’ ellen. Ezek a speciális típusok kifejezetten a ferde ablakokra lettek tervezve, így jó megoldást kínálnak a problémára. Már csak azért is érdemes a tetőtéri ablakokra szúnyoghálót szerelni, mert itt a felső szinten melegebb van, mint máshol, így még jobban eshet egy hűvösebb nyári éjjelen nyitott ablaknál aludni. A rolós változat előnye, hogy csak akkor kell a szúnyoghálót leengedni, amikor tényleg szükségünk is van rá, egyébként pedig nem zavar minket a kilátásban és a szellőztetésben sem.