Bár már lényegesen szabadabban mozoghatunk a világban, mint például egy évvel ezelőtt, azonban még mindig biztosabb lehet a belföldi nyaralásokat és utazásokat választani.

A Bakancslista – Magyarország könyv akció keretein belül szerezhető most be, amelyben rengeteg izgalmas úticélt kereshetünk, ahová érdemes lehet elutazni. A csodás képek százával illusztrált kötet fejezetei a szokásos, tájegységenkénti tagolás helyett különféle „kalandokat” kínálnak. Így mindenki megtalálhatja a számítását: aki elvonulásra vágyik, vagy vérpezsdítő szórakozásban szeretne részt venni, aki kulturális programokat, történelmi nevezetességeket keres, aki a gasztronómia szerelmese, sőt akár az is, aki egy hagyomány nyomába szegődne. A könyvet lapozgatva rájövünk, hogy a belföldi nevezetességek éppúgy lenyűgözőek és hívogatóak, mint a külföldi utak.

Az úti célok összeállításánál az újságíró szerző igyekezett a különböző tájegységekre egyenlő hangsúlyt fektetni, és felhívni a figyelmet hazánk kevésbé ismert látnivalóira éppúgy, mint a közismert nevezetességek rejtett titkaira.