Ha egészségügyi probléma miatt hiányzunk a munkából, az sajnálatos. Nem elég, hogy betegséggel kell megküzdenünk, még az adminisztráció is ott van, aminek az elintézése sokak számára okoz fejtörést.

A Jobtain számos hasznos segítséget és útmutatást ad honlapján, melyek nagyban megkönnyíthetik ügyfeleik életét. Nemrég például a táppénz kérdések ügyében is elmagyarázták a legalapvetőbb tudnivalókat

Jó tudni, hogy betegszabadság idejére csupán a fizetés 60%-a jár. Betegnek lenni tehát nem kifizetődő, de veszélyeztetni sem szabad a kollégák egészségét. Ez a koronavírus idején pedig hatványozottan így van. Az igazolást mindig a saját háziorvosunktól vagy szakorvostól kell kérni és a lehető leghamarabb el kell juttatni a munkáltatóhoz. Hosszasabb betegség esetén a papír alapú igazolást kéthetente szükséges beszerezni. A táppénz papíron lévő különböző kódok 1-től 9-ig pontosan igazolják, miért kapsz felmentést a munkavégzés alól. Kijárási tilalom vagy hatóságilag elrendelt karantén esetén például a 7-es kódot alkalmazzák.