A fokozódó klímaváltozás következményeként valószínűsíthető, hogy egyes élelmiszerek, növények idővel el fognak tűnni a boltok polcairól. Az extrém időjárási viszonyok miatt a termőföldek összetétele is megváltozhat, az évszakok rendje felborulhat és mindez a növények termesztésének lehetetlenné tételét vonzza.
Az Euronews összegyűjtött öt ételt-italt amit elvehet tőlünk a klímaváltozás. Egyes embereknek alapjaiban fog megváltozni a reggel, mert a kávébabot egy levélrozsda nevű gombás betegség támadja, és az egyre emelkedő hőmérséklet miatt egyre nagyobb pusztítást végez a kávéültetvényeken Latin-Amerikában. A kakaóbabnak különleges körülményekre van szüksége, az IPCC előrejelzése szerint a kakaótermesztő területeken 2,1 fokkal nőhet a hőmérséklet 2050-re, ami drasztikusan csökkenti a termőterületek nagyságát. Déli gyümölcsök pedig igazi ritkasággá válhatnak magas vízigényük miatt, a banán és az avokádó került óriási veszélybe a globális felmelegedés hatására. Az újság ötös listájának végén a szőlő áll, ugyanis már kis környezetváltozás is képes nagyon megváltoztatni az egyes szőlőfajták ízét, emiatt is védik annyira bizonyos borfajták neveit.