Magyarország tele van varázslatos városokkal, de Pécs különleges helyet foglal el a szívekben. Ez a város olyan kincsekkel rendelkezik, amelyeket sehol máshol nem találsz meg. 

Az első dolog, ami a látogatót lenyűgözi, az az atmoszféra. Pécs egy olyan hely, ahol a múlt és a jelen összefonódik. Az óváros szűk utcái, a középkori épületek és a barokk stílusú mecsetek nyomot hagynak a városképen. Azt érezheted, hogy a város minden sarkából árad a történelem és a kultúra.

Pécs híres az Európai Kulturális Főváros címéről, amelyet 2010-ben kapott. Ez a cím a város gazdag kultúrális életére és programjaira utal. A látogatók élvezhetik a különböző kiállításokat, koncerteket, színházi előadásokat és fesztiválokat, amelyek egész évben zajlanak. Mindig élettel teli, és mindig van valami izgalmas esemény, amely megörvendezteti az embereket.

Pécsnek nincs hiánya lenyűgöző látnivalókban sem. A Székesegyház és a Zsolnay Kulturális Negyed olyan helyek, amelyeket nem szabad kihagyni. A Zsolnay Porcelánmanufaktúra világhírű termékei mellett a kulturális negyedben múzeumokat, galériákat és egyedi művészeti installációkat találhatsz. A városi parkok és zöld területek lehetőséget nyújtanak a pihenésre és a természet közelségének élvezetére.

Ha téged is érdekelnek a  magyar városok, akkor a Scolar kiadó újdonsága, Pécs-A mediterrán város cimű könyve neked szól.