A külföldi munkaerő kölcsönzés lassan már itthon is bevett gyakorlattá válik, mivel a foglalkoztatók alig találnak dolgozókat az üres állásokra. A megfelelő létszámú és képzettségű munkaerő hiánya pedig alapjaiban fenyegetheti a cégek fennmaradását. A hazai munkaerőhiány kifejezetten sújtja a kékgalléros pozíciókat kínáló vállalatokat, így ebben a szektorban még kiemelkedőbb mértékű a külföldiek foglalkoztatása.

Az arra szakosodott, engedéllyel rendelkező minősített kölcsönbeadó cégek, mint amilyen a Jobtain Kft. is, hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek a külföldről érkezők munkába állításában. Amennyiben egy cég ilyen, professzionális külső segítséget vesz igénybe, a siker garantált. A szükséges munkaerő megszerzése gyorsan, törvényesen és bürokrácia mentesen történik.

A magyar kormány nemrég jogszabálymódosítással élt, amely lehetővé teszi a harmadik országból érkezők egyszerűbb foglalkoztatását. A hivatalos közleménybe foglalt országok állampolgárai minősített kölcsönbeadó révén innentől könnyebben és gyorsabban kaphatnak munkát Magyarországon.