A mesterséges intelligencia vagyis MI, angolul AI tulajdonképpen egy gép, amely képes intelligens módon „gondolkodni”. Használata az élet számos területén elterjedőben van, napjainkban elsősorban a katonaságnál, az orvostudományban vagy a számítógépes programokban használják

Az MI-vel néha meghökkentően természetes végeredmény születik, de a megoldásai sokszor megmosolyogtatóak. Utóbbi történt nemrég, amikor is a mesterséges intelligencia megrajzolta Európa 2100-as térképét. Az teljesen normális, hogy egyes népcsoportok előfordulási helye, később a királyságok majd az országhatárok állandóan változtak a történelem során. Elég csupán 50-100 évet visszamenni az időben, és a mostanitól merőben eltérő térképeket láthatunk. 

A mesterséges intelligencia azonban meglepő verzióval állt elő. A jóslata szerint a főbb európai országok 2100-ra négy fő szövetségi rendszert alkotnak majd. Észak-Írország beleolvad Írországba, Nagy-Britanniát a skótok uralják majd és több összeolvadó ország is keletkezik például Ausztroszlovákia és Bulgörögország.