Ha vállalkozásunkban kékgalléros munkaerőt szeretnénk toborozni, és problémába ütközünk a megfelelő munkaerő megtalálásában, akkor könnyen lehet, hogy előbb-utóbb találkozunk a PractiWork módszertannal. 

De mi az a PractiWork? Egy felhasználóbarát, átlátható, élményszerű, számszerű értéket adó, specifikálható, sztenderdizálható, gyors, érvényes és megbízható, költséghatékony és kontrollcsoporttal összehasonlítható, objektív eredményeket adó innovatív szoftver, célhardver és egy olyan módszertan, mely kifejezetten a kékgalléros munkaerőre van szabva: a munkaerő kiválasztásában és megtartásában segít, objektív mérést és elemzést kínál a potenciális jelöltek kompetenciáiról. 

Abban segít a cégeknek, hogy megtalálják a munkaerőt, amely sikeresen tölti be az adott munkakört hosszú távon is. Ehhez szükség van arra, hogy feltárjuk, a kompetenciák milyen szintjére van szükség az adott munkakör sikeres elvégzéséhez. Ennek ismeretében a cégek sikerrel tudják kiválasztani a potenciális jelöltek közül végül azt a munkatársat, aki hosszú távon is beválik a cégnél.