A vállalkozások számára elérhető üzleti szolgáltatások között az egyik legnépszerűbb tevékenység az üzleti tanácsadás. Ez a 7022-es TEÁOR kóddal végzett gazdasági tevékenység, mely a cégek számára nyújtott tanácsadás, vagyis útmutatás és közreműködő segítségnyújtás olyan a vezetést érintő kérdésekben, mint pl. társasági stratégia és szervezeti tervezés, az üzleti folyamat áttervezése, a vezetés korszerűsítése, költségcsökkentés és más pénzügyi kérdések, marketingpolitika, humánerőforrás-politika kialakítása, gyakorlati alkalmazása és tervezése, bér- és nyugdíjazási stratégia tervezése, termelés ütemezése és ellenőrzés tervezése.

Az üzleti tanácsadás olyan professzionális szolgáltatási tevékenység, amelyet üzleti problémák megoldása érdekében szerződéses alapon, díj ellenében nyújt egy szakértő külső, független tanácsadó. Ennek eredményeképp az ügyfél folyamatai optimalizáltan és eredményesen fognak működni.

Nem mindegy azonban, hogy milyen tanácsadót kérünk fel cégünk támogatására. Az IFKA által minősített, tanúsítvánnyal bíró szakértők stabil háttérrel rendelkező, megbízható, tapasztalt szakértőket foglalkoztató vállalkozások.