Az oktatási rendszer változik, és az OKJ tanfolyamok sem maradhattak ki a folyamatból. Az OKJ átalakítása révén az eddig megszokott tananyagok mellett megjelentek az új, digitális korszak kihívásaira válaszoló szakmai képzések is. Az átalakítás célja az volt, hogy a tanfolyamok minél jobban megfeleljenek az új igényeknek, és jobban illeszkedjenek a munkaerőpiacra.

Az új tanfolyamok nemcsak az oktatási módszerekben, hanem a tartalmakban is megújultak. Az átalakítás révén fontosabb szerepet kaptak az új technológiák, az informatikai ismeretek, valamint a digitális kompetenciák. Az új szakmai képzések egyre inkább összekapcsolódnak a munkáltatók igényeivel, és céljuk, hogy az új munkaerő minél előbb és hatékonyabban beilleszkedjen a munka világába.

Az OKJ tanfolyamok átalakítása a szakmai képzés új útjait nyitotta meg az érdeklődők számára. Az új tanfolyamok kialakítása során az oktatási intézmények egyre jobban figyelembe veszik az élethosszig tartó tanulás szükségességét. Az átalakítás révén a tanulók szélesebb választékot kapnak, és olyan képzéseket vehetnek igénybe, amelyek jobban megfelelnek az egyéni igényeiknek és érdeklődésüknek.