A városfejlesztés olyan komplex és hosszú távra mutató tevékenység, ami jelentős forrást igényel a települési önkormányzat részéről, ezért a városfejlesztési program körültekintő tervezést igényel.

Érdemes élni a pályázati lehetőségekkel is és vissza nem térítendő támogatásokat szerezni. A 2014-2020 közötti fejlesztési időszak minden eddiginél kedvezőbb feltételeket teremtett a települési önkormányzatok számára, hogy városfejlesztési elképzeléseikhez vissza nem térítendő támogatásokat szerezzenek. Ezeknek a támogatásoknak elengedhetetlen előzménye a városfejlesztési projekt előkészítése. A támogatások sikeres felhasználásához mindenképpen szükség van megfelelő minőségű komplex projekt előkészítésre, akcióterületi tervre, megvalósíthatósági tanulmányra. 

A Városfejlesztés Zrt. 20 éves hazai és nemzetközi szakmai tapasztalatait felhasználva készít komplex városfejlesztési projekteket, akciókat, akcióterületi terveket, amelyek nem csak a helyi adottságoknak felelnek meg, hanem a fenntarthatósági szempontoknak is.