A koronavírus-járvány gyakorlatilag mindent megváltoztatott az életünkben. Azt, hogy hogyan kapcsolódunk ki, milyen felületen és formában tartjuk a kapcsolatot az ismerőseinkkel, mi az, amire időt és energiát szánunk, és mik azok a dolgok, amelyek kevésbé fontosak.

Emellett megváltozott a tér, ahol a munkánkat végezzük, és természetesen a munkavégzéshez kapcsolódó, sokszor elengedhetetlen képzések is megváltoztak. A Felnőttképzők Szövetségének elnöke, Dr. Zsuffa Ákos szerint koronavírus által okozott veszélyhelyzetben a felnőttképzés fenntartása kulcsfontosságú. Létrejött a digitális, vagy az eddiginél digitálisabb felnőttképzés hazánkban, ami azt jelenti, hogy a felnőttképzések a jelen veszélyhelyzetre tekintettel megvalósulhatnak online formában. Ez történhet akár e-mailen, telefonon keresztül vagy más módszer biztosításával is.

A személyes jelenlétet igénylő szakmai vizsgák megszervezése sajnálatos módon természetesen komoly akadályokba ütközik, továbbá sok olyan képzés van, amelyen a gyakorlati rész vagy a képzés profilja, vagy sajnos a résztvevők digitális tudás- vagy eszközhiánya miatt a megjelent rendelet sem segíthet.