Egy kolléganőmtől hallottam először, hogy léteznek olyan antioxidáns és fiatalító hatású kozmetikumok, melyek a kender növényből kivont hatóanyagot tartalmaznak. Neki sokáig volt gondja a bőrével, mert érzékeny és pirosodásra, bőrgyulladásra hajlamos az arca, ezért nehezen talált olyan krémet, ami megfelelő számára, és segít csökkenteni ezeket a panaszokat.

A CBD kozmetikumok egy kannabidiol nevű hatóanyagot tartalmaznak, ami külsőleg alkalmazva segít a pattanásos tüneteken, és a gyulladásos bőrbetegségek esetén is megfelelő. Azt mondja, ezt használva azonnal enyhül a feszülő, néha fájdalmas érzés, és ragyogóbb lesz az arcbőre.

Én meglepődtem, mert a kenderről eddig csak drogként hallottam, de megnyugtatott, hogy a közönséges kender növényből kivont hatóanyag teljesen legális és biztonságos, a termék Ausztriából származik. Mivel nekem a mitesszerekkel van legtöbb gondom, és szeretném feszesíteni is az arcbőrömet, elképzelhető hogy én is kipróbálom az általa kedvelt krémet, de láttam már szérum és testápoló kivitelben is.