A globális COVID járvány idején nagyobb hangsúly helyeződött az egyéni jóllét témakörére, azaz a cégek elkezdtek programokat szervezni a munkavállalók lelki egészségének fenntartása érdekében. Ennek azért lett nagyobb jelentősége, mert a bezártság és a sok otthoni munkavégzés olyan magányosság érzést jelenthet, amivel nem feltétlen tud egyedül megbirkózni valaki. Ezen felül a járvány következtében majdnem mindenki elvesztett hozzátartozót, ismerőst, melynek feldolgozása szintén segítséget igényelhet.

Az ilyen céges jóllét programok fő területei tehát a fizikai jólléthez köthetőek, mint a stresszkezelés, az egészséges életmód és a kiégés felismerése, valamint olyan soft tényezők is újra előtérbe kerülhetnek, mint a közösségi bizalom, konfliktuskezelés, és a támogató vezetés. Az igazán elkötelezett munkahelyeken pedig az említett pszichés krízisek esetén szakértő támogatást is nyújtanak, mellyel oldható a pszichés terhelés.

Az ilyen extrákkal mindenképpen versenyelőnyhöz jutnak a vállalatok, hiszen az utóbbi években a pénzbeli járandóságon túl felértékelődött ezeknek az egyéni tényezőknek a megítélése a munkavállalók szemében.