Ha valaki szereti a munkáját, könnyen előfordulhat, hogy egyszer csak átesik a ló túlsó oldalára. Már nem csak az egészséges szintig lesz lelkes, vállal feladatokat és akár plusz munkát, hanem már az egyén rovására menő szinten is. Ilyenkor az ember magánélete is háttérbe szorul, de még a pihenés is ellehetetlenül a stressz miatt. Végül már apátia és motiválatlanság jellemzi azt, aki korábban még a munka hőse volt.

Vezetőként fontos odafigyelnünk az „élmunkásokra”, mivel néha nem is veszik észre magukon, hogy már túl sok, amit visznek a hátukon. Ez azért gond, mert egyszer csak átfordulhat náluk a lelkesedés, ami kiégésbe torkollik. A kiégés, vagy burnout szindróma bárkinél megjelenhet, legyen az vezető beosztású, vagy éppen kétkezi munkás. Különösen a vállalkozókat fenyegeti, mivel nekik nincs főnökük, hiszen saját magukat menedzselik, így nincs, aki figyelmeztesse őket, hogy hol a határ.

A kiégés kezelése egy szakértő segítővel a legjobb, aki hatékonyan támogatja a kiégéstől szenvedőt visszatalálni önmagához.