Akik napi szinten közlekednek autóval a fővárosban, bizonyára örömmel fogadták a közelmúltban megjelent terveket a főváros közlekedésfejlesztési elképzeléseiről. Az egyelőre még csak a tervek szintjén létező projektek többek között új Duna-hidakat, új főútvonalakat, közösségi közlekedési és kerékpáros útvonalakat is tartalmaznak.

A fenntartható városfejlesztés jegyében született tervek számottevően javítják majd a városlakók életkörülményeit a korszerűbb és hatékonyabb közlekedésen keresztül. Gyorsabb eljutást tesznek majd lehetővé sűrűn lakott városrészek között, ami a kényelem mellett a légszennyezettség csökkentése miatt is nagyon fontos. A korszerűbb közlekedési feltételek élhetőbbé teszik a fejlesztésekkel érintett városrészeket, illetve növelheti a környékbeli ingatlanok értékét is, tehát valóban messzire mutató, és számos pozitív hatással bíró projektekről van szó.

A fejlesztések kidolgozásakor nagy figyelmet fordítottak a lakók valós érdekeinek előtérbe helyezésére. Ennek érdekében társadalmi egyeztetések, szavazások útján döntöttek bizonyos kérdésekben.