Az epilepsziás rohamok hirtelen és váratlanul jelentkeznek, és komoly következményekkel járhatnak. Azonban több kezelési lehetőség áll rendelkezésre.

Azt mondják, hogy a valódi hősök mindannyian bennünk vannak. Az epilepsziásrohamokkal élő emberek és szeretteik mindennapi hősként állnak szembe a kihívásokkal. Az epilepszia egy krónikus betegség, amelyben az agy elektromos aktivitása zavarodik. Ez a zavar erőteljes rohamokhoz vezethet, amelyek általában az érintett személytől és környezetétől függően különböző módon, jelentkezhetnek.

Az epilepsziásroham kezelése a pontos diagnózis és a megfelelő gyógyszeres terápia kombinációján alapul.

Az orvosi kezelés mellett számos egyéb lehetőség is rendelkezésre áll a rohamok kezelésére. Az alternatív terápiák, mint például az akupunktúra vagy a gyógynövények  –  és azokból készült szerek például CBD olaj–  használata, sokak számára segíthet enyhíteni a tüneteket és javítani a mindennapi életminőséget. Az életmódbeli változtatások, mint a stressz csökkentése, a rendszeres alvás és az egészséges táplálkozás is hozzájárulhatnak az epilepsziával járó kihívások kezeléséhez.