A kortárs magyar irodalmat nem lehet és nem is szabad (a szó átvitt értelmében sem) leírni. Ha megnézzük akármelyik könyves sikerlistát, azok előkelő helyein jellemzően ma élő írók szerepelnek. Ez nem csoda, hiszen minket, olvasókat is érdekel a kor, amelyben élünk és a jelen történései.

A Scolar Kiadó mindig is nagy hangsúlyt fektetett a feltörekvő irodalmi tehetségek felkarolására és a változó trendek helyett az állandó értékek mellett teszi le a voksát. A két reál diplomával rendelkező, korábban újságíró- és szerkesztőkurzust is vezető Vályi-Nagy Erika 2023-ban náluk jelentette meg első, bemutatkozó könyvét Törtarany címmel.

A regény két, korábban szoros kapcsolatot ápoló lánytestvérről szól, akik közül Rebeka a gyerekkoruk „szürke” vidéki életében maradt, míg Amira a fényűző nagyvárosi létet választotta. A gondtalan, csillogó, de üres életet élő Amira életébe egy új érzelem érkezik, amely mindent megváltoztat. Vajon közeledik a nővérek két eltérő értékrendje és világlátása? Mi a látszat és mi a valóság? Amira kénytelen újraértékelni önmagát és az utat, amelyet választott.